Ando Brandbeveiliging

Cursus Reanimatie

Iemand in uw omgeving die een hartstilstand krijgt. Dat is iets dat nooit bij u gebeurt.

Je hoort het of leest het regelmatig in de krant maar ach, het is ver weg. Tot dat het een keer wel gebeurt. Het maakt dan een wereld van verschil of u in volslagen paniek de ambulance moet afwachten of dat u weet hoe te handelen, juist in die eerste minuten.

Zorg dus dat u weet wat u moet doen. Door middel van reanimatie wordt de circulatie van het bloed op gang gehouden zodat de hersenen voorzien blijven van zuurstof, het klinkt beangstigend maar ook u kunt het leren. 

Zorg dus dat u weet wat u moet doen. Door middel van reanimatie wordt de circulatie van het bloed op gang gehouden zodat de hersenen voorzien blijven van zuurstof, het klinkt beangstigend maar ook u kunt het leren.

De eerste 6 minuten bij een hartstilstand zijn cruciaal. Waarom? Omdat door direct te reanimeren de kans op overleven vergroot wordt en de schade aan hersenen en organen beperkt kan blijven. Ook al is een ambulance er nog zo snel, de minuten die tussen de hartstilstand en de komst van de hulpverleners verstrijken zijn er altijd te veel. Juist die eerste reanimatie kan levensreddend zijn. Om die reden ziet ANDO Brandbeveiliging en met name ook de Nederlandse Hartstichting graag dat zoveel mogelijk mensen leren reanimeren. Niet alleen in bedrijfsverband, maar juist ook particulieren; ouders, mensen die actief zijn in het wijk- en het straatgebeuren of in een vereniging.

Momenteel zijn alle bedrijven en instellingen verplicht om enkele opgeleide Bedrijfshulpverleners in dienst te hebben. De cursus BHV wordt jaarlijks door enkele personeelsleden gevolgd. Toch zal de opgedane kennis in veel gevallen meer thuis en op straat van pas komen. Om deze reden biedt ANDO Brandbeveiliging speciale, korte cursussen aan van slechts 3 uur voor particulieren waarin zij de kans krijgen om te leren hoe te reanimeren bij volwassenen en kinderen en levensreddend te handelen.

Naast het reanimeren zullen er ook op steeds meer plekken defibrillators (AED’s) geplaatst worden omdat deze in hoge mate bij kunnen dragen aan het overleven van de patiënt en omdat ze praktisch door iedereen te bedienen zijn. Voor deze korte, simpele cursus “gebruik van AED” kunt u ook bij ANDO Brandbeveiliging terecht.

ANDO Brandbeveiliging organiseert daarom voor u de cursus Reanimatie.

Door middel van open inschrijvingen kunnen bedrijven en natuurlijk ook particulieren, zich aanmelden voor een middag- of een avondcursus reanimatie. Er wordt geoefend op levensechte reanimatie poppen en na deze 3 uur hebben de cursisten de kennis om juist in die eerste 6 minuten levensreddend in te grijpen. 

De cursus wordt gegeven door Rijks gediplomeerde kaderinstructeurs die erkend zijn bij de Nederlandse Hartstichting en na afloop van de cursus krijgen de kandidaten een certificaat van deelname. ANDO Brandbeveiliging is aangesloten bij het NIBHV (Nederlands Instituut voor Bedrijfs Hulpverlening) en voldoet aan de eisen zoals omschreven door de Ministeries van Binnenlandse Zaken & Werkgelegenheid.