Ando Brandbeveiliging

Ontruimingsplattegronden

conform de NEN-1414

Ontruimingsplattegronden zijn bestemd voor iedere aanwezige in het gebouw, dus zowel voor werknemers als voor bezoekers.

De doelstelling van deze plattegronden is het informeren van alle aanwezigen in het gebouw die geen veiligheidskundige achtergrond hebben, over de vluchtmogelijkheden.

Een overzichtelijke plattegrond is van groot belang voor een veilige bedrijfsvoering. Deze ontruimingsplattegronden moet bijdragen aan het veilig en zelfstandig verlaten van het gebouw door alle aanwezigen. De informatie is in de eerste plaats bedoeld voor een preventieve oriëntatie en instructie voordat zich een noodsituatie voordoet. In geval van ontruiming moeten de vluchtroutesignaleringen hiervoor toereikend zijn. 

Naast de aanwijzingen voor het gebruik van symbolen bevat de norm ook eisen voor de inrichting en het ontwerp van deze plattegronden. Verder bevat de norm informatie over het maken van veiligheidsplattegronden. Ontruimingsplattegronden zijn verplicht bij o.a. het verlenen van een gebruiksvergunning.

Met het plaatsen van ontruimingsplattegronden op de juiste plaatsen in het gebouw, kan iedereen een veilig heenkomen zoeken bij een brand of een andere calamiteit. U weet waar u zich bevindt, welke vluchtwegen er zijn, waar de blusmiddelen hangen en waar iedereen zich moet verzamelen. De ontruiming of evacuatie verloopt hierdoor op een juiste wijze. 

Ando Brandbeveiliging levert ontruimingsplattegronden:

De ontruimingsplattegronden worden gerealiseerd in het bekende Autocad programma en geheel conform de NEN-1414. Hiermee bent u verzekerd dat ze voldoen aan de juiste eisen. De prijzen zijn afhankelijk van de grote van uw bedrijf en dus voor ieder gebouw verschillend.

Bel ons op voor een afspraak en vraag een vrijblijvende offerte aan die passend is bij uw bedrijf.