Alles ruim op voorraad

Van grote tot kleine projecten

Professionele trainingen

Van BHV tot blussen

Installatie en controle

Wij verzorgen het gehele traject

Impregneren

Decoratiemateriaal behandelen met Ajax Flamelock

Evenementen, themafeesten, party's en feestdagen kenmerken zich door een kwistig gebruik van decoratiemateriaal. Deze decoraties verhogen echter niet alleen de sfeer, maar ook het brandgevaar.

De statistieken wijzen dan ook uit dat het aantal branden jaarlijks nog steeds toeneemt. In veel gevallen wordt de snelheid waarmee een onschuldig klein brandje zich kan ontwikkelen tot een grote uitslaande brand onderschat. De gevolgen van snel om zich heen grijpend vuur zijn altijd dramatisch.
Materiële en immateriële schade als gevolg van brand grijpt diep in op het leven van vele betrokkenen.

Ajax Flamelock® is een brandvertragend impregneermiddel dat erop gericht is om een beginnende brand in de kiem te smoren door de elementen van de branddriehoek geheel of gedeeltelijk weg te nemen. Vanaf een bepaalde temperatuur begint Ajax Flamelock® te ontleden.

Ajax Flamelock® is een veilig en eenvoudig aan te brengen vlamvertragende vloeistof op bijvoorbeeld stofferingen en decoratiematerialen.

Verkrijgbaar zijn:
•Ajax Flamelock® 423F is toepasbaar voor hout, plaatmateriaal, riet, stro, papier, karton en textiel dat niet blootstaat aan weersinvloeden en tenminste 30% natuurlijke vezels bevat.
•Ajax Flamelock® 433F is toepasbaar voor voor textiel uit synthetische vezels (waaronder kunstbloemen en -planten).

Testen hebben aangetoond dat met Ajax Flamelock® behandeld materiaal voldoet aan de normen NEN 1722, ISO 6940/6941, BS 5438/ 3, BS 476/7 en DIN 4102/ B2. Ajax Flamelock® kan worden aangebracht d.m.v. sprayen met een druk van 3-5 bar of d.m.v. dompelen. Ajax Flamelock® is leverbaar in cans van 5 liter, overige verpakkingen op aanvraag.