Alles ruim op voorraad

Van grote tot kleine projecten

Professionele trainingen

Van BHV tot blussen

Installatie en controle

Wij verzorgen het gehele traject

AJAX FLAMELOCK 423F

Voor het brandvertragend maken van natuurlijke stoffen

Productomschrijving 423F
Ajax Flamelock 423F is een ongevaarlijke en gebruiksvriendelijke vloeistof voor het brandvertragend maken van natuurlijke producten, hout, plaatmateriaal, papier, karton, riet, kerstbomen, stro, katoen en textiel met natuurlijke vezels. Belangrijke applicaties zijn stoffering en decoratiematerialen. Het brandvertragend middel voldoet aan tal van nationale en internationale normen: ISO 6940/6941, NEN 6065, NEN 1722, DIN 4102 B2 en BS 47617, mits volgens voorschrift behandeld. 

Behandelwijze
Voor gebruik de flacon goed schudden. Ajax Flamelock 423F kan worden toegepast door middel van elk normaal sproeiapparaat met een druk tussen 3 en 5 bar. Een voorbeeld hiervan is een plantenspuit met pompmechanisme. De vloeistof moet fijn verneveld opgebracht worden, vanaf een afstand van ca. 20 cm. Gelieve de naaste omgeving goed af te dekken en tijdens de behandeling goed ventileren. Mondkapje gebruiken! De stof moet na behandeling "handvochtig" zijn, dus niet druppelend of doorweekt. Bij voorkeur moet de brandvertraagde stof hangend gedroogd worden. 

Met 1 liter Ajax Flamelock 423F kan ca. 4 - 7 m2 behandeld worden (afhankelijk van de dikte van het materiaal). Wij adviseren altijd eerst een proefstukje brandvertragend te maken, om een indruk te krijgen van het opnamevermogen en het te verwachten eindresultaat. Bij overvloedig gebruik kunnen er witte vlekken ontstaan.

Ajax Flamelock 423F is in water oplosbaar. Dit betekent dat behandeld materiaal na onderdompeling van water (bij wassen) opnieuw behandeld dient te worden.

De brandvertragende werking van Ajax Flamelock gaat verloren door verhitting, slijtage of contact met (overvloedig) water. Indien hiervan sprake is vervalt het certificaat per direct. Om er zeker van te zijn dat de situatie niet is veranderd, adviseren wij u om jaarlijks een inspectie uit te laten voeren door een erkend Ajax Flamelock dealer.